Faceți căutări pe acest blog

BV - Beneficiile Acordului de Asociere UE - RM



Creangă I., Bostan O. Beneficiile Acordului de Asociere UE - RM=О приемуществах Соглашения об ассоциации ЕС-РМ/Idis Viitorul.-Ch., 2015. - 51 p.

Disponibil :http://www.viitorul.org/files/library/4946294_md_ghid_ue_final_.pdf



Scopul acestui ghid este de a familiariza publicul larg din Republica Moldova cu conţinutul şi cu perspectivele pe care le deschide Acordul de Asociere pentru realizarea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova şi ancorarea fermă a statului nostru în sistemul valoric, politic, economic şi cultural european.



 Ghidul prezintă o scurtă informație a contextul istoric al relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, o privire de ansamblu asupra structurii și conținutului Acordului de Asociere, obiectivele și principiile acestuia, precum și cadrul instituțional de cooperare pentru relațiile dintre UE și Republica Moldova.
 La fel, ghidul prezintă o analiză generală a avantajelor reformelor proeuropene într-un șir de sectoare de o importanţă majoră pentru dezvoltarea Republicii Moldova, cum ar fi agricultura, energetica, transportul, sănătatea publică, afacerile interne sau justiţia, comerțul, etc., făcînd referire la sprijinul oferit de partenerii europeni în procesul de reformare, prin implementare unor ample programe în domeniile date. 


Vezi de asemenea