Faceți căutări pe acest blog

Vacanţa europeană 2016





 

Unde plecăm in 2016.?
Inspirați-vă  şi alimentaţi- vă cu idei noi 
de pe Pagina  web http://www.visiteurope.com
 şi Revista  http://www.visiteurope.com/ru/magazine










 
    descarcati

    Călătorind prin Europa 2016-2017/Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare. - Luxemburg, 2016. - 10 p.

    Europa: un continent cu mii de ani de istorie, cu o moștenire culturală bogată și cu unele dintre cele mai uluitoare peisaje din lume. Atât de multe lucruri pe care călătorul le poate descoperi și explora, totul fiind mult mai ușor datorită Uniunii Europene (UE). 
    Puteți călători în numeroase țări din UE fără să fiți controlat la frontieră. Cu moneda euro în buzunar, puteți pleca liniștiți la cumpărături „fără granițe”. 
    Aveți cu ușurință acces la îngrijiri medicale, atunci când aveți nevoie, iar câinele sau pisica vă pot însoți în călătoriile dumneavoastră. Dacă sunteți la volan, permisul de conducere și polița de asigurare auto emise într-o țară din UE sunt valabile în toate celelalte state membre. De asemenea, va fi mult mai ieftin să utilizați telefonul mobil în străinătate. În paginile ce urmează, găsiți mai multe informații, sfaturi utile și o hartă a Europei



    Sfaturi de călătorie Sprijin și consultanță pentru consumatori în Europa/ Comisia Europeană,Direcția Generală Justiție și Consumatori. - - Luxemburg, 2016. - 36 p.

    DESCARCATI

    Cumpărați bilete de avion sau rezervați camera de hotel online atunci când călătoriți în străinătate? Călătoriți în străinătate în vacanță? Achiziționați produse cât timp sunteți plecat? Închiriați mașini în alte state? Dacă răspunsul este afirmativ și dacă locuiți și călătoriți în Uniunea Europeană, Norvegia sau Islanda, atunci aceste sfaturi sunt pentru dumneavoastră. Sfaturile noastre reprezintă un rezumat al drepturilor dumneavoastră atunci când faceți o achiziție de călătorie transfrontalieră. Aveți aceste drepturi oriunde călătoriți sau faceți cumpărături în aceste 30 de state. Pentru mai multe informații, luați legătura cu Centrul European al Consumatorilor din țara de reședință. Acest centru face parte din rețeaua ECC-Net. Rețeaua ECC-Net există tocmai pentru a răspunde oricăror nelămuriri legate de drepturile transfrontaliere

    descarcati


    Calitatea apei pentru scăldat 2015 = Quality of bathing water - 2015 bathing season. - Luxemburg,  2016. -  32p.

    Agenția Europeană de Mediu (EEA) și Comisia Europeană publică raportul anual privind calitatea apei pentru scăldat. Informațiile cuprinse în această ediție - care se referă la calitatea apei pentru scăldat în 2015, în statele membre ale UE, Albania și Elveția - indică unde în 2016 poate fi găsită apă de bună calitate pentru scăldat. 








    (VIDEO) Cele mai bune locuri de scăldat din Europa
    Apele Europei sunt preţioase şi curate. Scăldatul, surfingul şi înotul sunt toate posibile în apele europene. În Europa există peste 21.000 de locuri de scăldat, majoritatea curate.

    Mai mult de 84,4% îndeplinesc cele mai ridicate standarde care definesc calitatea apei de scăldat ca fiind 'excelentă'. 96% au îndeplinit standardele minime privind calitatea apei. 1,6% sunt de calitate slabă. 34 de locuri de scăldat europene sunt închise.

    Unele locuri nu se înscriu în nicio categorie fie pentru că au fost deschise de prea puţin timp, fie din cauza schimbărilor recente care le-ar fi putut afecta, cum ar fi activitatea agricolă sau industrială.

    În Cipru, Malta şi Luxemburg, apele de scăldat sunt de cea mai bună calitate. Puţin în urma lor e Grecia, unde 97,2% din ape sunt de calitate excelentă. Alte ţări bune pentru scăldat sunt Croaţia cu 94,2%, Germania cu 90,3%, Italia cu 90,5% şi Lituania cu 85,7%.




    descarcati
    Preferintele turistice ale europenilor = Preferences of Europeans towards tourism : Flash Eurobarometer 432  - 2016. - 195 p.
    • Experiente de vacanta 2015
    • Destinatii alese pentru 2016









    Statistici privind turismul

    07/01/2015 Methodological manual for tourism statistics - Version 3.1 - 2014 edition
     Turismul : Fișe tehnice privind Uniunea Europeană (actualizat 2016)
     

    10.06.2016

    Drepturile pasagerilor aerieni: UE dorește o mai bună aplicare a normelor în preajma vacanței de vară

    În contextul în care milioane de cetățeni europeni vor călători în timpul verii, Comisia Europeană întreprinde măsuri pentru o mai bună aplicare a drepturilor pasagerilor aerieni în cadrul Uniunii Europene. Noile instrucțiuni adoptate vor concretiza normele existente și vor facilita aplicarea acestora în beneficiul călătorilor și al mediului de afaceri.

    Mai mult

    30.05.2016 
     
    Costurile de roamingCând utilizați telefonul mobil în alte țări din UE (pentru a efectua apeluri, trimite mesaje sau naviga pe internet), tariful aplicat de operator nu poate depăși un anumit prag.

    Peste tot în UE, „eurotariful" pentru roaming permite stabilirea unui plafon pentru aceste servicii, astfel încât consumatorii să nu fie nevoiți să plătească prețuri excesive.
    Tarifele de roaming în Uniunea Europeană (UE) au scazut  scădea, începând cu data de 30 aprilie, aceasta fiind ultima etapă intermediară înainte de eliminarea completă a acestora în UE, prevăzută pentru jumătatea anului viitor.
     Tarifele maxime pentru apeluri, mesaje, internet (descărcare de date) sunt următoarele:
    1 iulie 2014 30 aprilie 2016 15 iunie 2017**
    Apeluri efectuate (pe minut) 0,19 EUR se aplică tarifele naționale + până la 0,05 EUR Fără taxe suplimentare de roaming; se aplică tarifele naționale








    Apeluri primite (pe minut) 0,05 EUR 0,0114 EUR
    SMS-uri trimise (pe text) 0,06 EUR se aplică tarifele naționale + până la 0,02 EUR
    Internet (descărcare de date, pe MB*) 0,20 EUR se aplică tarifele naționale + până la 0,05 EUR
    * Plafonul este stabilit pe MB, dar veți fi facturat pentru fiecare kilobit utilizat.
     

    Eliminarea completă a tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene va avea loc la 15 iunie 2017.  
    Citeşte cărţile câştigătorilor Premiului UE pentru literatură!.

    •  Câştigătorii pentru 2016  Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
    • Câştigătorii pentru 2015 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
    • Câştigătorii pentru 2014 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
    • Câştigătorii pentru 2014 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
    • Câştigătorii pentru 2013 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
    • Câştigătorii pentru 2012 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură